Γαλλική Πρέσα: πως χρησιμοποιείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ INFOGRAPHIC

Γαλλική Πρέσα: πως χρησιμοποιείται

  1. Πως χρησιμοποιείται η Γαλλική Πρέσα

  2. ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΑΣ

    Στην Γαλλική Πρέσα ο καφές παραμένει στον πάτο. Με αυτόν τον τρόπο τα αιθέρια έλαια του καφέ αναμειγνύονται με το νερό, αντί να συγκρατούνται από το φίλτρο.
    Το αποτέλεσμα είναι ένας πιο δυνατός, πυκνός και μυρωδάτος καφές.

  3. ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΦΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ;

    Εάν θέλετε τον καφέ σας με πολύ καφεΐνη, διαλέξτε τον ελαφρώς καβουρδισμένο: όσο πιο ανοιχτόχρωμος είναι ο κόκκος του καφέ, τόσο λιγότερο έχει καβουρδιστεί, άρα η ποσότητα του σε φυσική καφεΐνη είναι μεγαλύτερη.

    Με το καβούρδισμα πιο μεγάλης διάρκειας οι κόκκοι του καφέ αποκτούν μια πιο βαθιά και γεμάτη γεύση. Το ελαφρύ καβούρδισμα προσδίδει λιγότερη πικράδα και δίνει μια πιο γλυκιά επίγευση.

    Η άλεση πρέπει να είναι μέτρια: με τον τρόπο αυτό η σκόνη δεν φράζει το φίλτρο και του επιτρέπει αντιθέτως μια πιο ομοιογενή απόδοση. Συνεπώς, η σκόνη του καφέ καταφέρνει να ενσωματωθεί μέσα στο υγρό.

  4. ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΒΗΜΑΤΑ

    Βάλτε νερό να βράσει ξεχωριστά σε ένα Kettle ή σε μια κατσαρόλα.

    Πριν να βάλετε την σκόνη του καφέ, προθερμάνετε την καφετιέρα. Βάλτε 30 γρ. αλεσμένο καφέ .

    Ρίξτε 250 ml ζεστό νερό στην καφετιέρα και περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για την προεκχύλιση.

    Ανακατέψτε και καλύψτε με το έμβολο / φίλτρο για 3 ή 4 λεπτά.

    Βυθίστε το έμβολο και σπρώξτε το αργά προς τα κάτω ώστε να ξεχωρίσει το στερεό μέρος από το νερό.

  5. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕΣ

    Με την Γαλλική Πρέσα μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι, καφέ από κριθάρι και να δοκιμάσετε να κάνετε καφέ με την τεχνική της κρύας εκχύλισης.

  6. Δεν έχετε παρά να βρείτε το καβούρδισμα του καφέ που ταιριάζει στα γούστα σας, ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΟΥΠΑ ΚΑΦΕ.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε παρόμοιο σχετικό περιεχόμενο.

Κοινοποίηση της σελίδας στο …