• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

ΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ

Η Lavazza και η υψηλή γαστρονομία, ένα καλαίσθητο ταίριασμα

Περισσότερα

Μια παράδοση που πρέπει να εξερευνηθεί και στη συνέχεια να ξεπεραστεί.
Πειραματισμός: ένα πεδίο κατάρτισης για το πάθος.
Η διαίσθηση, που προέρχεται από την τέλεια γνώση του προϊόντος σας.
Η ολική ποιότητα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αξίες που η Lavazza έχει από κοινού με κορυφαίους Ιταλούς και ξένους σεφ σήμερα: η σταθερή δέσμευση της εταιρείας για την αριστεία και η κλίση της στην έρευνα έχουν βρει το τέλειο ταίρι στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Όλα ξεκίνησαν το 1996, όταν ξεκίνησε η συνεργασία Lavazza-Slow Food και συνεχίστηκε με μια εταιρική σχέση με το Πανεπιστήμιο Επιστημών Γαστρονομίας του Pollenzo. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza έγινε η έδρα του Πανεπιστημίου για Master στον καφέ.

Ήταν το Εκπαιδευτικό Κέντρο με το ειδικό του τμήμα πειραματισμού στα προϊόντα, που το 1998 έδωσε επιπλέον ώθηση στον δεσμό της Lavazza με τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Οι διαισθητικές ιδέες της ομάδας Lavazza έχουν μετατραπεί σε νέους τρόπους για να απολαύσετε τον καφέ.

Η συγγένεια με το τολμηρό, καινοτόμο πνεύμα τόσο διεθνών όσο και Ιταλών διάσημων σεφ, αστέρων της νέας nouvelle cuisine, ήταν σαφής και σχηματίστηκαν γρήγορα μια σειρά από συνεργασίες.

Άρχισε με τον Ferran Adrià το 2002, και η πρώτη επιτυχία αυτής της συνάντησης ήταν εκπληκτική, με τη δημιουργία νέων τεχνικών και ειδικών εργαλείων (από τη σφαιροποίηση μέχρι το CoffeeCooler). Άλλες συνεργασίες περιλαμβάνουν τους διάσημους Ιταλούς σεφ Carlo Cracco και Davide Oldani.

Η Lavazza συνεργάζεται με κάποιες σημαντικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: Lo Mejor de la Gastronomia στην Ισπανία, Identità Golose στην Ιταλία και το Festival Off (Φεστιβάλ γαστρονομίας Omnivore) στη Γαλλία.