• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

Σχολή εσπρέσο

Μαθήματα κατάρτισης

Η σχολή εσπρέσο είναι ένα τμήμα του Κέντρου Εκπαίδευσης Lavazza αφιερωμένο στους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον καφέ και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνουν επαγγελματίες baristas.

Η φοίτηση στη σχολή εσπρέσο σημαίνει να γίνεις μέρος του μεγαλύτερου σχολείου καφέ στον κόσμο, του οποίου στόχος είναι να διαδώσει την κουλτούρα του εσπρέσο με την κατάρτιση και την εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με τη γεύση.

Το πραγματικό ιταλικό εσπρέσο
separator-half-oro
Το πραγματικό ιταλικό εσπρέσο
διάρκεια: 1 ημέρα
separator-half-oro

Είμαστε σε μια εποχή που η εργασία σε ένα καφέ απαιτεί όλο και περισσότερο πνευματική ενασχόληση. Η υπαρξιακή και επαγγελματική διαδρομή απαιτεί επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, την ικανότητα να μάθετε νέους τρόπους για να μεταφέρετε νοήματα και όλο και πιο περίπλοκες αναδιαμορφώσεις. Το να μαθαίνετε απλά, δεν αρκεί. Σήμερα, πρέπει επίσης, να "μάθετε πώς να μαθαίνετε", "να μάθετε να είστε" και "να μάθετε να ζείτε μαζί." Σε αυτό το σενάριο της αγοράς, στην οποία ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εξαρτάται από τη συμβολή των ανθρώπων και την συνεχή ενημέρωση των δεξιοτήτων, η προσφορά σεμιναρίων για τα θέματα αυτά έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ειδική γνώση των ανθρώπων για τον καφέ, και ιδίως τον τυπικό ιταλικό καφέ: τον εσπρέσο.

separator-half-oro
Η παρασκευή του εσπρέσο
διάρκεια: 1 ημέρα
separator-half-oro

Ένα εξαιρετικά τεχνικό, πρακτικό μάθημα που εξηγεί τον καλύτερο τρόπο για να εκχυλίσετε καφέ εσπρέσο, με επίκεντρο τη σωστή χρήση και συντήρηση του σχετικού εξοπλισμού. Το μάθημα θα επικεντρωθεί επίσης στο πώς να κάνετε εξαιρετικό καπουτσίνο και άλλα ροφήματα με βάση τον καφέ. Όλα αυτά είναι απλά μια σύντομη εισαγωγή στα πολλά θέματα που θα εξηγηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να βοηθήσουν τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν εξειδίκευση και τη γνώση του καφέ.

separator-half-oro
Το εσπρέσο ανταμείβει
διάρκεια: 1 ημέρα
separator-half-oro

Μια γεμάτη μέρα που είναι αφιερωμένη σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ιστορία, την παράδοση και την καινοτομία των προϊόντων Lavazza, ενώ ανακαλύπτουν τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό του Τορίνου. Όπως είναι γνωστό, η Lavazza ιδρύθηκε στο Τορίνο και η πόλη έχει φιλοξενήσει τουλάχιστον τέσσερις γενιές της οικογένειας που έχει διοικήσει την εταιρεία στην πάροδο του χρόνου. Οι εκπαιδευτές στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Τορίνου θα είναι στην ευχάριστη θέση να συνοδεύσουν τους συμμετέχοντες σε μια πολιτιστική και εκπαιδευτική ξενάγηση, για να ανακαλύψουν μερικά από τα κύρια ιστορικά καφέ του Τορίνου, και ιδίως το καφέ San Tommaso, όπου θα σερβιριστεί στο μεσημεριανό γεύμα. Η ξενάγηση θα περιλαμβάνει επίσης μια επίσκεψη στα μεγαλύτερα ιστορικά ορόσημα της πρώτης πρωτεύουσας της Ιταλίας - από το Mole Antonelliana, συμβολικό μνημείο του Τορίνο, ως το Βασιλικό Παλάτι, την επίσημη κατοικία του Βασιλιά της Σαβοΐας, και το Palazzo Carignano, όπου συγκλήθηκε το πρώτο ιταλικό κοινοβούλιο.

separator-half-oro
Η γευσιγνωσία του εσπρέσο
διάρκεια: 1 ημέρα
separator-half-oro

Ένα σεμινάριο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την πολύπλοκη περιοχή της αισθητηριακής ανάλυσης, και να μάθουν τις ψυχολογικές, ανατομικές και φυσιολογικές πτυχές που πρέπει να γνωρίζουν για να αξιοποιήσουν πλήρως ό,τι μας έχει δώσει η φύση: τα αισθητήρια όργανά μας, είτε τα χρησιμοποιούμε για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γύρω μας είτε για να κάνουμε μια οργανοληπτική ανάλυση του καφέ.

Ο διευθυντής του μπαρ εσπρέσο
separator-half-oro
Ο διευθυντής του μπαρ εσπρέσο
διάρκεια: 1 ημέρα
separator-half-oro

Ένα θεωρητικό και πρακτικό μάθημα που αποσκοπεί στον καθορισμό των εργασιών του barista. Το μάθημα διερευνά θέματα που σχετίζονται με τα θέματα του "να γνωρίζετε πώς να είστε" ως εργαλείο για την αυτοβελτίωση, του να "γνωρίζετε πώς να το κάνετε", προκειμένου να βελτιώσετε τις πρακτικές σας δεξιότητες στη χρήση του εξοπλισμού, του χώρου του μπαρ και των προϊόντων, του να "να γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε", ένα θέμα που ασχολείται με καινοτόμες μεθόδους ελέγχου του κόστους και τρόπους για την αύξηση της δουλειάς και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών, χρησιμοποιώντας μια συναισθηματική έκκληση και μια πιο σχεσιακή προσέγγιση.

separator-half-oro
Το εσπρέσο στη διάθεση σας
διάρκεια: 1/2 ημέρα
separator-half-oro

Το "Εσπρέσο στην διάθεσή σας" είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από έναν σύμβουλο εκπαιδευτή της Lavazza με αναγνωρισμένη εμπειρία στον κόσμο του καφέ, που παρέχει στους πελάτες την εκπαίδευση και υποστήριξη για το πώς να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, καθώς και πληροφορίες και συμβουλές. Ο ειδικός της Lavazza θα προσδιορίσει κατ' αρχάς τις υπάρχουσες δεξιότητες των πελατών και στη συνέχεια θα προσθέσει άλλους παράγοντες για να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τις επαγγελματικές δεξιότητές τους για να βελτιωθούν επιχειρηματικά.

separator-half-oro
Εσπρέσο: διαχείριση και μάρκετινγκ καφέ
διάρκεια: 2 ημέρες
separator-half-oro

Ένα εντατικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται σε όλες τις λειτουργικές και διαχειριστικές πτυχές που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός καφέ, με ιδιαίτερη προσοχή στην επιτυχία μιας επιχείρησης. Μια σειρά μαθημάτων για την εκμάθηση μιας μεθόδου εργασίας που θα αναδείξει και θα βελτιστοποιήσει ορισμένες κρίσιμες περιοχές: καθημερινή σπατάλη των προϊόντων, ανάλυση και έλεγχος κόστους. Το μάθημα στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων για να βοηθήσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών του καφέ και να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη των πελατών μέσα από μια πιο συναισθηματική και σχεσιακή προσέγγιση. Ενεργό μάρκετινγκ και οπτικό μερτσαντάιζινγκ είναι τα νέα στοιχεία που θα επιτρέψουν στους baristas να υιοθετήσουν μια επιχειρηματική προσέγγιση και ένα όραμα μέσα στη δική τους επιχείρηση. Το μάθημα θα επικεντρωθεί επίσης στην λογική προβολή του προϊόντος και τη διαρρύθμιση των χώρων και των υλικών που προσελκύουν καλύτερα την προσοχή του πελάτη και να παρακινήσουν τις αγορές.