• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
3 από 41
Αβγά, μανιτάρια και καφές

Αβγά, μανιτάρια και καφές

Μαγειρικές αλχημείες

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Υψηλή
Αβγά, μανιτάρια και καφές: αυτές οι υγιεινές τροφές συνθέτουν έναν απροσδόκητο αλλά πεντανόστιμο γευστικό συνδυασμό που αποτελεί απόδειξη του πώς ο καφές μπορεί να προσθέσει βάθος και ένταση σε ένα αλμυρό πιάτο. Μάλιστα, επιλέγοντας προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί με βιώσιμο τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας γνωρίζοντας ότι συμβάλατε στην προστασία του πλανήτη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ψιλοκόψτε τα εσαλότ και κόψτε τα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια.
Ρίξτε τα ψιλοκομμένα εσαλότ σε ένα τηγάνι με βούτυρο και σοτάρετε. Προσθέστε τα μανιτάρια. Τσιγαρίστε για 6-7 λεπτά.
Μόλις μαγειρευτούν τα μανιτάρια και τα εσαλότ, ρίξτε στο τηγάνι τον εσπρέσο.
Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το σπανάκι με βούτυρο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Φτιάξτε τα μελάτα αβγά: βράστε τα για 4 λεπτά σε ένα μικρό κατσαρολάκι με βραστό νερό και στη συνέχεια καθαρίστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό, για να μη διαλυθούν τα ασπράδια. (Μπορείτε να ρίξετε μια πρέζα χοντρό αλάτι και ξίδι (από κόκκινο ή λευκό κρασί) στο βραστό νερό για να τα καθαρίσετε πιο εύκολα.)

Για την κρεμώδη σάλτσα

Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε να δέσουν όλα τα υλικά για 6-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
Αφού τα μανιτάρια απορροφήσουν το γάλα και μαγειρευτούν, ανακατέψτε τα όλα μαζί χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ για να δημιουργηθεί μια λεία, κρεμώδης σάλτσα.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ρίξτε την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών στον πάτο του πιάτου.
Προσθέστε λίγο σπανάκι πάνω από τη σάλτσα και κάντε μια μικρή λακκούβα για να βάλετε το αβγό.
Αραδιάστε τα μανιτάρια γύρω από την λακκούβα και προσθέστε πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέστε με απαλές κινήσεις το αβγό. Το γεύμα σας είναι έτοιμο!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες


  • 4 εσπρέσο
  • 300 g (10,5 oz) μανιτάρια Αρμιλλάρια (καλά βρασμένα)
  • 300 g (10,5 oz) ασπρομανίταρα
  • 300 g (10,5 oz) μανιτάρια κανθαρέλες (chanterelle)
  • 2 εσαλότ
  • 1600 g (56,4 oz) φύλλα σπανάκι
  • 4 αβγά
  • 200 g (7 oz) βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 400 ml (13,5 fl oz) γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι