• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Κέικ με καφέ χωρίς γλουτένη

Κέικ με καφέ χωρίς γλουτένη

Ένα ανάλαφρο, αφράτο κέικ, ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Ένα απροσδόκητα μαλακό και ανάλαφρο κέικ, ιδανικό για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Τέλειο για πρωινό ή για επιδόρπιο μετά το γεύμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Φτιάξτε τον καφέ και αφήστε τον λίγο να κρυώσει - θα πρέπει να είναι χλιαρός για να τον χρησιμοποιήσετε. Ξεκινήστε χωρίζοντας τα ασπράδια και τους κρόκους. Με ένα σύρμα, χτυπήστε τον καφέ με το λάδι και το ξύσμα λεμονιού. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το άμυλο πατάτας μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, για να γίνει το μείγμα ακόμα πιο μαλακό και αφράτο. Αφού χτυπήσετε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και να σχηματιστούν μαλακές κορυφές, προσθέστε τα στο μείγμα. Φροντίστε να τα "διπλώσετε" μέσα στο μείγμα, από κάτω προς τα πάνω, για να μη σβολιάσει. Βουτυρώστε μερικά ατομικά φορμάκια και ρίξτε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια, ψήστε για 35 λεπτά στους 150°C.

 

TRY THIS RECIPE WITH
ΥΛΙΚΑ
Για 8-10 μερίδες


  • 4 αβγά
  • 60 ml (2,1 fl oz) φυτικό λάδι
  • 100 ml (3,5 fl oz) καφές
  • 150 g (5,3 oz) ζάχαρη άχνη
  • 1g (0,04 oz) αλάτι
  • 75 g (2,6 oz) άμυλο πατάτας
  • 30 g (1,06 oz) ρυζάλευρο
  • 40 g (1,6 oz) κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 8 g (0,28 oz) μαγιά
  • 0,5 g (0,2 oz) βανιλίνη
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι