• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
37 από 41
Εσπρέσο τιραμισού

Εσπρέσο τιραμισού

Με Paste di Meliga

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Χαμηλή
Η αφράτη χωρίς αυγά κρέμα μασκαρπόνε συνδυάζεται με την τραχιά υφή του αλευριού καλαμποκιού, που χρησιμοποιείται για τα παραδοσιακά μπισκότα paste di meliga του Πιεμόντε. Ο ζεστός καφές βρίσκει το τέλειο ταίρι του με τα παγωμένα υλικά της συνταγής, και αναδεικνύει το άρωμα των μερικώς εμποτισμένων μπισκότων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάλτε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ να πετύχετε ένα απαλό κρεμώδες μείγμα.
Βάλτε το σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και στο ψυγείο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βάλτε ένα μπισκότο pasta di meliga στον πάτο ενός φλιτζανιού καπουτσίνο.
Προσθέστε μια καλή ποσότητα κρέμας μασκαρπόνε.
Ρίξτε τον ζεστό καφέ πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίστε ελαφριά με πικρό κακάο σε σκόνη.

Συστήνουμε την προετοιμασία αυτή της συνταγής με καφέ εσπρέσο.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 μερίδες


  • καφές εσπρέσο ή μόκα
  • μπισκότα Paste di meliga
  • κρέμα μασκαρπόνε
  • κακάο σε σκόνη
  • Για την κρέμα μασκαρπόνε:
  • 250 gr (8.8oz) μασκαρπόνε
  • 60 gr (2.1 oz) ζάχαρη άχνη
  • 90 gr (3.1oz) διπλή κρέμα
  • 40 gr (1.4oz) πλήρες γάλα
  • ¼ λοβός βανίλιας
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι