• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Τρούφες καφέ

Τρούφες καφέ

ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΚΕΤΗ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεσαία
Οι τρούφες καφέ είναι μικροσκοπικές μπαλίτσες σοκολάτας, επικαλυμμένες με θρυμματισμένα φουντούκια, μαντολάτο και σκόνη καφέ. Τόσο λαχταριστές που μία ποτέ δεν είναι αρκετή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
Βάλτε την κρέμα να βράσει με το λικέρ.
Ρίξτε το υγρό πάνω από τη σοκολάτα και αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Προσθέστε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο και κρυώστε το.

ΣΥΝΘΕΣΗ

Χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια και δουλέψτε τη με τα χέρια σας για να κάνετε μικρές μπάλες.
Ετοιμάστε ένα μείγμα ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο και τζίντζερ κομμένο σε κομμάτια.
Ετοιμάστε ένα μείγμα με 50gr σκόνης κακάο και 2g σκόνης καφέ.
Βάλτε τα θρυμματισμένα φουντούκια σε ένα πιάτο.
Κόψτε χοντρά το μαντολάτο και βάλτε το σε ένα πιάτο.
Κυλίστε τις μπάλες στα διάφορα μείγματα για να πάρετε διάφορα είδη τρούφας.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 20 τρούφες (συνιστάται για 4/5 άτομα)


  • 25 ml (0.9 fl oz) καφές εσπρέσο ή μόκα
  • 200 g (7 oz) λευκή σοκολάτα
  • 60 g (2.1 oz) διπλή κρέμα
  • 30 g (1.5 oz) ψιλοκομμένο φουντούκι
  • 30 g (1.5 oz) σκληρό μαντολάτο ή torrone, ψιλοκομμένο
  • 25 g (0.9 oz) βούτυρο
  • 5 ml (0.2 fl oz) ρούμι
  • 3 g (0.1 oz) καφές σε σκόνη
  • ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 30 g (1.5 oz) σκόνη τζίντζερ
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι