• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
19 από 41
Ταρτάκια με καφέ και σοκολάτα

Ταρτάκια με καφέ και σοκολάτα

Κρέμα με καφέ σε πεντανόστιμη, τριφτή βάση

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Φανταστείτε έναν μπουφέ με πεντανόστιμα γλυκά ταρτάκια, με γέμιση πλούσιας κρέμας καφέ και σοκολάτας, διακοσμημένα όπως ακριβώς θέλετε. Αυτά τα λαχταριστά στην όψη και τη γεύση ταρτάκια φτιάχνονται πολύ εύκολα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για την τριφτή ζύμη

Βάλτε τα ολόκληρα αβγά και τους κρόκους σε ένα ψηλό και στενό δοχείο, ρίξτε αργά το λάδι και αναμείξτε τα όλα μαζί με ένα ραβδομπλέντερ. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και προσθέστε αλεύρι και ζάχαρη και έπειτα το ξύσμα λεμονιού και τη βανιλίνη. Αναμείξτε τα υλικά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Βουτυρώστε τα φορμάκια και ρίξτε μέσα ζύμη, περίπου 30-50 g (1-1,7 oz) ανά μερίδα. Ψήστε στον φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. Αφήστε τα φορμάκια να κρυώσουν προτού προσθέσετε την κρέμα.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ

Η κρέμα καφέ και η μαρέγκα θα αναμειχθούν μαζί. Διαβάστε παρακάτω πώς να τις παρασκευάσετε.

Για την κρέμα καφέ

Ξεκινήστε φτιάχνοντας τον καφέ και κόβοντας τη σοκολάτα σε κομμάτια. Χτυπήστε τα ολόκληρα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και έπειτα προσθέστε το κορν φλάουρ. Μην ξεχνάτε τον βασικό κανόνα: ανακατέψτε αργά με τα χέρια σας.


Ζεστάνετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση, ρίξτε το μείγμα αβγών στο νερό και βράστε για περίπου 2 λεπτά. Θα δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα. Προσθέστε τον καφέ που φτιάξατε προηγουμένως, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα ή ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο.


Για τη μαρέγκα

Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα, μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και αφρώδες. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει η κρέμα, προσθέστε περίπου 50 g (1,7 oz) μαρέγκα για κάθε 150 g (5,2 oz) κρέμα και ανακατέψτε καλά.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΥΛΙΚΑ
Για 10 μερίδες


  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ:
  • 300 g (10,6 oz) μαλακό αλεύρι
  • 100 g (3,3 oz) ζάχαρη
  • 100 g (3,3 fl oz) ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο αβγό
  • 40 g (1,3 oz) κρόκοι
  • 6 g (0,2 oz) μαγιά
  • Βανιλίνη
  • Αλάτι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΦΕ:
  • 200 g (6,76 oz) νερό
  • 300 ml (10,1 fl oz) ζεστός καφές
  • 2 ολόκληρα αβγά
  • 20 g (0,6 oz) κρόκοι
  • 50 g (1,7 oz) ζάχαρη
  • 40 g (1,3 oz) κορν φλάουρ
  • 75 g (2,5 oz) σοκολάτα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
  • 60 g (2 oz) ασπράδια
  • 120 g (4 oz) ζάχαρη
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι