• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Καφέ σεμιφρέντο

Καφέ σεμιφρέντο

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Χαμηλή
Το σεμιφρέντο καφέ είναι ένα τραγανό και λεπτό επιδόρπιο που τρώγεται με το κουταλάκι, εύκολο να προετοιμαστεί και τέλειο για να σερβιριστεί ως γλυκό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπήστε τους 4 κρόκους αυγών με 60 g ζάχαρης.
Χτυπήστε τα ασπράδια των 4 αυγών με 60 g ζάχαρη μέχρι να σφίξουν.
Χτυπήστε την κρέμα.
Συνδυάστε την κρέμα με τους χτυπημένους κρόκους αυγών.
Διαλύστε τη ζελατίνη στον καφέ και προσθέστε στο μίγμα.
Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.
Βατε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Καλύψτε με τη φέτα παντεσπάνι.
Περιχύστε τον ζαχαρωμένο καφέ πάνω από το παντεσπάνι.
Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 6 ώρες.

ΣΥΝΘΕΣΗ

Κόψτε μια φέτα σεμιφρέντο ύψους περίπου 2,5 εκατοστών.
Κόψτε τη πάλι στο μισό με γωνία 45 °.
Βάλτε τη στο πιάτο και σερβίρετε με σάλτσα καραμέλας.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 1 μερίδα


  • 100 ml (3.5 fl oz) καφές
  • 4 αυγά
  • 120 g (4.2 oz) ζάχαρη
  • 250 g (8.2 oz) διπλή κρέμα
  • 100 ml (3.5 fl oz) καφές
  • 50 g (1.8 oz) παντεσπάνι
  • 5 g (0.2 oz) ζελατίνη
  • κρεμώδης σάλτσα καραμέλας
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι