• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Κέικ με καφέ από κριθάρι

Κέικ με καφέ από κριθάρι

Απροσδόκητος και δελεαστικός συνδυασμός καρύδας και κριθαριού

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Κριθάρι και καρύδα: δύο υλικά που δεν περιμένει να βρει κανείς στην ίδια συνταγή. Τολμήστε αλά... ιταλικά και δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο κέικ για πρωινό!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιείται βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Γι' αυτό, φροντίστε να το βγάλετε από το ψυγείο περίπου 2 ώρες προτού ξεκινήσετε. Όταν είστε έτοιμοι, ξεκινήστε βράζοντας το κριθάρι και κοσκινίζοντας το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και το αλεύρι αμυγδάλου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμα πιο ανάλαφρη και αφράτη ζύμη. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέστε τα αβγά, τους κρόκους, την καρύδα, το γάλα, το κριθάρι και τα ξηρά υλικά, αργά και σταδιακά, για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Ανακατέψτε από κάτω προς τα πάνω, για να εγκλωβιστούν φυσαλίδες αέρα και να δημιουργηθεί ένα λείο, ανάλαφρο μείγμα. Ρίξτε τη ζύμη σε βουτυρωμένα μακρόστενα φορμάκια. Ψήστε στον φούρνο στους 185°C για 45 λεπτά.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΥΛΙΚΑ
Για 10 μερίδες


  • 150 g (5 oz) μαλακό βούτυρο
  • 185 g (6,2 oz) ζάχαρη
  • 150 g (5 oz) ολόκληρα αβγά
  • 50 g (1,6 oz) κρόκους
  • 225 g (7,6 oz) ινδοκάρυδο
  • 75 g (2,5 oz) γάλα
  • 50 ml (1,6 fl oz) κριθάρι
  • 200 g (6,7 oz) μαλακό αλεύρι
  • 50 g (1,6 oz) αλεύρι αμυγδάλου
  • 22 g (0,7 oz) μαγιά
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι