• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
40 από 41
Καφές πανακότα

Καφές πανακότα

Ενισχυμένος συνδυασμός πορτοκαλιών, καφέ και κρέμας γάλακτος

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Χαμηλή
Ένας παραδοσιακός συνδυασμός ανανεωμένος για να εκπλήξει τον ουρανίσκο σας, χάρη στις διαφορετικές θερμοκρασίες των συστατικών. Μια αρμονία αντιθέσεων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάλτε το γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη σε ένα κατασρολάκι· αφήστε τα να βράσουν.
Βάλτε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε κρύο νερό.
Βάλτε 20g πικρής μαρμελάδας πορτοκάλι στο κάτω μέρος του κάθε ποτηριού (μέγεθος ποτηριού: 220/250ml).
Αφού το μείγμα βράσει, βγάλτε το από τη φωτιά, στύψτε τη ζελατίνη και προσθέστε τη στο μείγμα.
Προσθέστε το Grand Marnier.
Ρίξτε σε μια κανάτα και αφήστε το μείγμα να κρυώσει χωρίς να το αφήσετε να πήξει.
Σε αυτό το σημείο βάλτε 150 ml μείγματος σε κάθε ποτήρι.
Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξουν.
Πριν το σερβίρισμα ρίξτε έναν εσπρέσο σε κάθε επιδόρπιο.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 μερίδες


  • 375 gr (13.2oz) πλήρες γάλα
  • 375 gr (13.2oz) διπλή κρέμα
  • 150 gr (5.3oz) ζάχαρη
  • 25 ml (0.8fl oz) Grand Marnier
  • 15 gr (0.5oz) ζελατίνη
  • 120 gr (4.2oz) πικρή μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 30 ml (1fl oz) καφές εσπρέσο ή μόκα για κάθε μερίδα
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι