• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
41 από 41
Panettone με καφέ zabaglione

Panettone με καφέ zabaglione

Ιδανικό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεσαία
Το κλασικό zabaglione εμπλουτίζεται με τον καφέ και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Η προσθήκη του ψημένου Panettone κάνει τη συνταγή πραγματικά ξεχωριστή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χωρίστε τους κρόκους των αυγών και βάλτε τους σε ένα κατσαρολάκι με ζάχαρη.
Προσθέστε τον καφέ και το λικέρ.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα και αρχίστε να χτυπάτε το zabaglione σε μπεν μαρί.
Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και αφράτο και να διπλασιαστεί σε όγκο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Κόψτε μια φέτα Panettone σε λεπτές λωρίδες και ψήστε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Βάλτε μια κουταλιά παγωτό σε ένα πιάτο ή μπολ.
Βάλτε το zabaglione σε ένα άλλο μπολ.
Διακοσμήστε με φρέσκα βότανα και φρούτα του δάσους, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 μερίδες


  • 200 ml (7fl oz) καφές εσπρέσο ή μόκα
  • 30 ml Λικέρ καφέ Caffè Borghetti
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 120 gr (4.2oz) ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 6 φέτες Panettone (ιταλικό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι)
  • 250 gr (8.8oZ) παγωτό γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι