• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Coffee-flavoured Kamut®* Khorasan Wheat bread

Ψωμί από αλεύρι Kamut®*
Khorasan με γεύση καφέ

Το brunch που περιμένατε

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Υψηλή
Απολαυστικό brunch για υπέροχα Κυριακάτικα πρωινά με τους φίλους σας. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ψωμί από αλεύρι καμούτ με γεύση καφέ, σερβιρισμένο με καραμελωμένο μπέικον.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1

 

Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
Κοσκινίστε τα δύο είδη αλευριού.
Προσθέστε το νερό και καφέ στο μισό μείγμα αλευριού, ζυμώστε και προσθέστε αλάτι στη ζύμη.
Έπειτα, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε να ζυμώνετε για περίπου 20 λεπτά.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 3 ώρες).
Βάλτε λαδόκολλα σε δύο στενόμακρες φόρμες κέικ και πασπαλίστε καλαμποκάλευρο στον πάτο, για να μην κολλήσει το ψωμί.
Πάρτε τη ζύμη από το μπολ, ζυμώστε τη για λίγο, κόψτε σε 2 κομμάτια και τοποθετήστε τα στις φόρμες.
Καλύψτε τις φόρμες με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για άλλες 2 ώρες, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, βάλτε τις φόρμες στο φούρνο δίπλα σε ένα γεμάτο μπολ με νερό και ψήστε στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά.

Βήμα 2

Πασπαλίστε τις φέτες μπέικον με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων ή στον φούρνο της κουζίνας, στο γκριλ, για 1-1,5 λεπτό.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Κόψτε το ψωμί με καφέ σε φέτες και ψήστε τις. Στη συνέχεια, προσθέστε από πάνω ψιλοκομμένο καραμελωμένο μπέικον και πασπαλίστε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.

 

*Kamut® είναι καταχωρημένη εμπορική ονομασία τρίτου που δεν έχει καμία σχέση με την Luigi Lavazza S.p.A.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΥΛΙΚΑ
Για 2 φρατζόλες ψωμί


  • 375 ml (12,6 fl oz) κρύος καφές (σκέτος, χωρίς πρόσθετο νερό)
  • 25 ml (0.8 fl oz) νερό
  • 10 g (0.3 oz) σκόνη καφέ
  • 250 g (8.8 oz) αλεύρι
  • 250 g (8.8 oz) Kamut®* Khorasan Wheat flour (αλεύρι καμούτ)
  • 6 g (0.2 oz) ζάχαρη
  • 14 g (0.5 oz) αλάτι
  • 15 g (0.5 oz) μαγιά
  • 50 g (1.7 oz) μπέικον (για 1 μερίδα)
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι