• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
39 από 41
Μους λευκής σοκολάτας και καφέ

Μους λευκής σοκολάτας και καφέ

Ο τέλειος συνδυασμός καφέ και λευκής σοκολάτας.

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεσαία
Η τραγανή γκοφρέτα ενός μπισκότου γλώσσας γάτου φιλοξενεί την κρεμώδη βελούδινη μους. Μια λαχταριστή αντίθεση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
Βάλτε τη σε ένα μπολ και λιώστε σε μπεν μαρί.
Ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τη να βράσει.
Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Προσθέστε τους κρόκους που δεν έχετε χτυπήσει στη ζεστή κρέμα και μαγειρέψτε στους 90 °C (194 °F) έως ότου η κρέμα να γίνει βελούδινη. Μην την βράσετε.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη στυμμένη ζελατίνη, λικέρ καφέ Borghetti και καφέ.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να κρυώσει χωρίς μα στερεοποιηθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη σαντιγύ, ανακατεύοντας καλά.
Βάλτε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα για να σχηματίσετε μπαλάκια και να τα βάλετε σε χωνάκι από μπισκότο.
Σερβίρετε με καφέ κρέμα ή λευκή σοκολάτα και διακοσμήστε με φρούτα του δάσους.

Συστήνουμε την προετοιμασία αυτής της συνταγής με καφέ εσπρέσο.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 μερίδες


  • 200 gr (7oz) λευκή σοκολάτα
  • 5 gr (0.2oz) ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 125 gr (4oz) διπλή κρέμα
  • 100 gr (3.5oz) σαντιγύ
  • 50 ml (1.7fl oz) εσπρέσο
  • 10 ml (0.3fl oz) Λικέρ καφέ Caffè Borghetti
  • 5 gr (0.2oz) ζελατίνη
ΚΛΕΙΣΤΟ
Χωνάκι γλώσσας γάτου

Δυσκολία:
Χαμηλή

Χρόνος:
20 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες:
3,5oz ζάχαρη άχνη
2,8oz ασπράδι αυγού
αλεύρι 3,8oz
2,8oz λιωμένο βούτυρο
1,8oz αμύγδαλα
1,8oz βανιλίνη (1 φακελάκι)

Παρασκευή:
- Ψιλοκόβουμε λεπτά τα αμύγδαλα.
- Σε ένα μπολ ενώστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τη βανίλια και ανακατέψτε τις σκόνες.
- Χτυπήστε το λευκό του αυγού και το αλεύρι με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε τα όλα με σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C (392°F)
Καλύψτε ένα ταψί με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος.
Αλείψτε μια κουταλιά της σούπας ζύμης πάχους 2 χιλιοστών και διαμέτρου 8 εκατοστών στο φύλλο χαρτιού.
Ψήστε στον φούρνο για περίπου 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, μέχρι η όταν η επιφάνεια του δίσκου να πάρει χρώμα.

Τυλίξτε γύρω από έναν πάτο μπουκαλιού για να σχηματίστε έναν κώνο.


Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι