• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Λικέρ καφέ

Λικέρ καφέ

Για ένα διαφορετικό κλείσιμο στο μεσημεριανό σας γεύμα

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή καφέ με αλκοόλ για ένα διαφορετικό διάλειμμα για καφέ ή για να κλείσετε δυναμικά το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα σας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε εκ των προτέρων τι θα χρειαστείτε, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σιρόπι ζάχαρης

 

Για να φτιάξετε το σιρόπι, απλώς ρίξτε ζάχαρη και νερό σε μια κατσαρόλα, αφήστε να πάρει μια βράση και έπειτα σιγοβράστε για 9 λεπτά.
Πάρτε μια ποσότητα 250 g (8,8 oz) από αυτό το σιρόπι και συνδυάστε το με κάποιο αλκοολούχο ποτό με γεύση.

 

Αλκοολούχα βάση

 

Αφήστε τη βανίλια και τον καφέ να μουλιάσουν μέσα στο αλκοόλ για 7 ημέρες.
Σουρώστε το μείγμα με ένα τουλπάνι ή ένα χάρτινο φίλτρο (το οποίο έχετε προηγουμένως μουσκέψει με νερό και το έχετε στύψει για να φύγουν τα πολλά νερά) χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο, λεπτό σουρωτήρι.
Φτιάξτε έναν εσπρέσο.
Συνδυάστε το σιρόπι ζάχαρης (250 g/8,8 oz) με το αλκοόλ.
Προσθέστε τον εσπρέσο και έπειτα το νερό για να μειωθεί η περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και αφήστε το στην κατάψυξη.
Μόλις κρυώσει καλά, το ρόφημα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΥΛΙΚΑ
Για ένα μπουκάλι


  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ
  • 250 ml (8.5 fl oz) νερό
  • 250 g (8.8 oz) ζαχαροκάλαμο
  • ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΒΑΣΗ
  • 250g (8.8oz) 95° αλκοόλ
  • 100 ml (3.4 fl oz) εσπρέσο
  • 25 g (0.9 oz) αλεσμένος καφές
  • 150 ml (5 fl oz) νερό
  • 2 βανίλια
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι