• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Γρανίτα εσπρέσο με κρέμα ρικότα

Γρανίτα εσπρέσο με κρέμα ρικότα

ΜΙΑ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΚΗΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Χαμηλή
Εξαίσια και καλοκαιρινή, η γρανίτα εσπρέσο με κρέμα ρικότα συνδυάζει την τραγανή υφή της γρανίτας με τον πλούτο της κρέμας με ρικότα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Προετοιμασία της γρανίτας
Ετοιμάστε τον καφέ.
Προσθέστε τη ζάχαρη και ένα μικρό κομμάτι από τον λοβό βανίλιας στο νερό και αφήστε τα να βράσουν.    
Προσθέστε τον καφέ, βάλτε τον σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά μέχρι να παγώσει.

Κρέμα ρικότα και γκοφρέτες μπριός
Ανακατέψτε το τυρί ρικότα και τη ζάχαρη άχνη με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το κρεμώδες μείγμα να γίνει λείο.
Βάλτε το στο ψυγείο.
Ψήστε μπριός κομμένο σε κύκλους στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 °C (356 °F).

ΣΥΝΘΕΣΗ

Σερβίρετε τη γρανίτα σε ποτήρι.
Διακοσμήστε με μια πρέζα ρικότα και γκοφρέτα μπριός.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 4 μερίδες


  • 500 ml (18 fl oz) καφές
  • 100 g (3.5 oz) ζάχαρη
  • 50 ml (1.8 fl oz) νερό
  • ½ λοβός βανίλιας
  • 125 g (4.4 oz) αγελαδινό τυρί ρικότα
  • 25 g (0.9 oz) ζάχαρη άχνη
  • 4 φέτες γλυκό ψωμί μπριός
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι