• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
13 από 41
Παγωτό με γεύση καφέ

Παγωτό με γεύση καφέ

Φρέσκια καλοκαιρινή γεύση

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Τι θα ήταν το καλοκαίρι χωρίς παγωτό; Αν σας αρέσουν τα παγωμένα, φρέσκια επιδόρπια με έντονη γεύση, δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για παγωτό με γεύση καφέ από την Lavazza. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας - και δεν απαιτείται παγωτομηχανή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ετοιμάστε ένα φλυτζάνι εσπρέσο (100 ml).
Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Χωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους.
Προσθέστε 100 g (3,5 oz) ζάχαρη στους κρόκους και χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να σφίξει και να αφρίσει το μείγμα (περίπου 3 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα στην σαντιγί.
Φροντίστε να ανακατέψετε με απαλές κινήσεις.
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας αργά τα 50 g (1,7 oz) της υπόλοιπης ζάχαρης.
Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μείγμα σαντιγί-κρόκων, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.
Μόλις όλο το μείγμα γίνει λείο, προσθέστε τον κρύο καφέ, συνεχίζοντας να ανακατεύετε αργά.
Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΥΛΙΚΑ
Για 8-10 μερίδες


  • 3 αβγά
  • 150 g (5,3 oz) ζάχαρη
  • 300 g (10,5 oz) κρέμα γάλακτος
  • 100 ml εσπρέσο corto
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι