• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Τάρτα με κρέμα μόκα κακάο

Τάρτα με κρέμα μόκα κακάο

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεσαία
Η τάρτα με κρέμα μόκα κακάο είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία επιδόρπιο, το οποίο συνδυάζει την παραδοσιακή συνοχή της ζύμης για κουλουράκια με τη γεμάτη γεύση της κρέμας γκανάς. Ιδανική για πρωινό και σνακ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Παρασκευή της κρέμας γκανάς     
Ανακατέψτε δύο κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα διαυγές και κρεμώδες.     

Φέρτε την κρέμα γάλακτος σε βρασμό.    
Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους και μαγειρέψτε μέχρι τους 90 °C (194 ° F).
Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε καλά.    
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.    
Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να διαλυθεί εντελώς.     
Κρυώστε στο ψυγείο.        

Ζύμη για κουλουράκια    
Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου.     
Σχηματίστε ένα λοφάκι με το αλεύρι και το κακάο σε σκόνη.     
Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό σε μια τρύπα στο λοφάκι.    
Ζυμώστε τα υλικά και στη συνέχεια προσθέστε αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάλτε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.    
Στρώστε τη ζύμη στη βάση και τις πλευρές του ταψιού σας.     
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τη βάση της τάρτας.     
Ψήστε σε συμβατικό φούρνο στους 180 °C (356 °F) για 18 λεπτά.     
Αφήστε τη να κρυώσει.

ΣΥΝΘΕΣΗ
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ρίξτε τη χλιαρή κρέμα γκανάς πάνω από την τάρτα.    
Βάλτε την στο ψυγείο έως ότου η κρέμα παγώσει εντελώς.     
Πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 μερίδες


  • 60 ml (2.1 fl oz) καφές
  • 25 gr (0.9 oz) ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 60 ml (2.1 fl oz) διπλή κρέμα
  • 125 gr (4.4 oz) σκούρα σοκολάτα, 50% κακάο
  • 100 gr (3.5 oz) αλεύρι
  • 20 gr (0.7 oz) κακάο σε σκόνη
  • 75 gr (2.6 oz) βούτυρο
  • σκόνη βανιλίνης
  • ξύσμα λεμονιού
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι