• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
15 από 41
Κέικ με καφέ σε στρογγυλή φόρμα

Κέικ με καφέ σε στρογγυλή φόρμα

Κλασικό κέικ Ciambellone με γεύση πλούσιου ιταλικού καφέ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Ένα παραδοσιακό ιταλικό κέικ σε στρογγυλή φόρμα, με έντονη γεύση καφέ. Αυτό το λαχταριστό γλυκό είναι ιδανικό για το πρωινό σας ή για απογευματινό σνακ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάλτε τη ζάχαρη και τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα μαζί, μέχρι το μείγμα να γίνει ανάλαφρο και αφράτο.
Φτιάξτε τον καφέ. Όσο γίνεται ο καφές, κοσκινίστε το αλεύρι και τη μαγιά μαζί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμα πιο ανάλαφρη και αφράτη ζύμη. Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα αβγών, ρίχνοντας εναλλάξ τον φρεσκοφτιαγμένο καφέ και το φιστικέλαιο, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις το μείγμα γίνει μαλακό και λείο, ρίξτε το μέσα σε μια καλοβουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα κέικ. Προτού το βάλετε στο φούρνο, μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με χοντρές νιφάδες αλατιού. Ψήστε στους 170°C για 40 λεπτά.

 

Παρασκευή της γκανάς (ganache)

Φτιάξτε τον καφέ. Όσο περιμένετε να κρυώσει, κόψτε τη σοκολάτα τζιαντούγια σε κομματάκια.
Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Στο μεταξύ, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέστε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης. Επισημαίνεται ότι, αφού προσθέσετε τα αβγά, θα πρέπει να χτυπάτε διαρκώς το μείγμα με ένα σύρμα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να φτάσει ξανά η θερμοκρασία σε σημείο βρασμού. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα μοιάζει με ομελέτα! Η κρέμα είναι έτοιμη όταν κολλάει μια λεπτή στρώση στο κουτάλι. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα τη σοκολάτα τζιαντούγια, ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί εντελώς. Τώρα, μπορείτε να περιχύσετε την γκανάς πάνω από το κέικ, μέχρι να καλυφθεί καλά η επιφάνειά του.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ:
ΥΛΙΚΑ
8 μερίδες


  • 200 g (7 oz) μαλακό αλεύρι
  • 200 g (7 oz) αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 g (3,5 oz) αλεύρι από ρεβίθια
  • 250 g (8,8 oz) βούτυρο
  • 300 g (10,5 oz) ζάχαρη
  • 250 ml (8,8 fl oz) ζεστός καφές
  • 5 αβγά
  • 16 g (0,5 oz) μαγιά
  • 3 g (0,1 oz) χοντρό αλάτι (για πασπάλισμα στην επιφάνεια)
  • Για την γκανάς (ganache):
  • 150 ml (5,2 fl oz) καφές
  • 100 g (3,5 oz) κρέμα με υψηλά λιπαρά
  • 75 g (2,6 oz) ζάχαρη
  • 4 κρόκοι
  • 700 g (24,6 oz) σοκολάτα τζιαντούγια
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι