• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
Τσιζκέικ καφέ με ζελέ μελιού

Τσιζκέικ καφέ με ζελέ μελιού

ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεσαία
Ένα νόστιμο και λεπτό επιδόρπιο που τρώγεται με το κουταλάκι. Ο καφές εμποτίζει τη βάση κέικ και τη γέμιση κρέμας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Προετοιμασία της βάσης κέικ
Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
Προσθέστε τη ζάχαρη και τη σκόνη καφέ στα μπισκότα.
Λιώστε το βούτυρο εντελώς.
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

Παρασκευή της γέμισης κρέμας
Ανακατέψτε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Διαλύστε τη ζελατίνη στον ζεστό καφέ.
Προσθέστε τον καφέ στην κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία και ομοιόμορφη.

Ζελατίνη
Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Ανακατέψτε το μέλι σε κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι. Φέρτε το σε βρασμό.
Προσθέστε την μαλακή ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.

ΣΥΝΘΕΣΗ

Βάλτε ένα στρώμα από μείγμα μπισκότου περίπου μισό εκατοστό σε πάχος, στη βάση ενός τσερκιού μίας μερίδας.
Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χύστε την κρέμα καφέ πάνω από τη βάση μπισκότου, μέχρι περίπου ένα εκατοστό από την άκρη.
Κρυώστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ρίξτε ένα στρώμα ζελατίνης μισού εκατοστού πάνω από το κέικ και αφήστε το στο ψυγείο για 6 ώρες.
Γυρίστε το στην πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ζελέ μελιού και σκόνη καφέ.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 μερίδες


  • 100 ml (3.5 fl oz) καφές
  • 250 ml (8.8 fl oz) μασκαρπόνε
  • 250 ml (8.8 fl oz) τυρί κρέμα, όπως το Φιλαδέλφεια
  • 100 g (3.5 oz) ζάχαρη άχνη
  • 15 ml (0.53 fl oz) ζελατίνη
  • 250 g (8.8 oz) μπισκότα digestive
  • 40 g (4.4 oz) ζάχαρη
  • 150 g (5.3 oz) βούτυρο
  • 5 g (0.2 oz) καφές σε σκόνη
  • 200 g (7.1 oz) μέλι ακακίας
  • 100 ml (3.5 fl oz) νερό
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι