• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης
Lavazza
38 από 41
Μπαβαρουάζ με Καφέ

Μπαβαρουάζ με Καφέ

Μια κρεμώδης, λεπτή και απαλή απόλαυση

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεσαία
Ο καφές συνδυάζεται με τη λεπτότητα της σαντιγύ, του κεντρικού συστατικού της συνταγής, αφήνοντας μια γλυκιά επίγευση καραμέλας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜ ΑΝΓΛΕΖ (CUSTARD)

Βάλτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τους κρόκους αυγών.
Φέρτε το γάλα σε βρασμό.
Ρίξτε το μείγμα στο γάλα, μαγειρέψτε μέχρι η κρέμα να αποκτήσει βελούδινη συνοχή, αλλά χωρίς να βράσει· χτυπήστε ελαφρά συνεχώς.
Στίψτε τη ζελατίνη, προσθέστε τη στο ζεστό μείγμα και ανακατέψτε.
Σε αυτό το σημείο προσθέστε το καφέ και το λικέρ και ανακατέψτε.
Αφήστε να κρυώσει χωρίς να σκληρύνει το μείγμα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε την στο κρύο μείγμα, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με σύρμα.
Γεμίστε 6 μπολάκια σερβιρίσματος ή μια μεγάλη φόρμα, και βάλτε στο ψυγείο για 6 ώρες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Γυρίστε το Bavarese σε ένα πιάτο βυθίζοντας τη βάση του μπολ σε ζεστό νερό.
Διακοσμήστε με κρέμα, κομμάτια αποξηραμένων φρούτων, κ.λπ.

Συστήνουμε την προετοιμασία αυτής της συνταγής με καφέ εσπρέσο.



ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 μερίδες


  • 100 gr (3.5oz) εσπρέσο
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 150 gr (5.3oz) πλήρες γάλα
  • 175 gr (6.2oz) ζάχαρη
  • 300 gr (10.6oz) διπλή κρέμα
  • 25 ml (0.9fl oz) Λικέρ καφέ Caffè Borghetti
  • 5 gr (0.2oz) ζελατίνη
Όλες οι συνταγές με βάση τον καφέ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι